Почетна / Упутства / Окружни штаб за ванредне ситуације: Тренутна епидемиолошка ситуација повољна, са тенденцијом преласка у несигурну

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Дана 18.03.2020. године одржана је ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације Пиротског управног округа Пирот. На седници је анализирано стање на подручју Пиротског управног округа након доношења Одлуке о проглашењу ванредног стања.

Закључци:

  1. Тренутна епидемиолошка ситуација на територији Пиротског округа је повољна са тенденцијом преласка у несигурну узимајући у обзир ситуацију у Републици Србији. Под контролом је здравствене службе и осталих релевантних субјеката.
  2. Сви штабови за ванредне сиутације на територији округа су одржали седнице штабова и предузимају све потребне мере са циљем спречавања ширења вируса.

Препоруке:

  1. Да локалне самоуправе донесу наредбе о активирању свих субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање.
  2. Да Комесаријат за избеглице предузме све мере у циљу контроле епидемиолошке ситуације код миграната укључујући и да сви новопридошли мигранти буду изоловани 14 дана.

У интересу свих грађана а у циљу сузбијања ширења вируса, моле се грађани да буду кооперативни у спровођењу наложених мера.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE