Početna / Inspekcije / Rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

INSPEKCIJA RADA

– Zakon o radnim odnosima (Zakon o radu);
– ZUP;
– Krivični zakon;
– Zakon o prekršajima;
– Zakon o državnoj upravi;
– Zakon o bezbednosti zdravlja na radu;
– Zakon o zabrani pušenja u zatvorenoj prostoriji.

Inspekcija rada za bezbednost zdravlja na radu vrši inspekcijski nadzor nad primenom zakona o bezbednosti zdravlja na radu, drugih propisa o merama i normativima bezbednosti zdravlja na radu, tehničkim merama koje se odnose na zaštitu bezbednsti zdravlja na radu, akata preduzeća i kolektivnih ugovora.

Takođe vrši nadzor u oblasti trgovine, ugostiteljstva i turizma, zakonskih i ličnih usluga, finansijsko-tehničkih i poslovnih usluga, obrazovanja, nauke i informacija, zdravstvene i socijalne zaštite, u stambeno komunalnim delatnostima, kao i poslove utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova bezbednosti zdravlja na radu. U vršenju inspekcijskog nadzora inspekcija rada kontroliše primenu propisanih mera tzv. opštih podzakonskih propisa.

Nadalje vrši nadzor u tzv. oblasti posebnih podzakonskih propisa u oblasti građevinarstva, poljoprivrede i šumarstva, industriji tekstila i kože, metalne industrije, metalurgije, hemijske industrije, saobraćaja. U svom radu primenjuje odredbe Zakona o državnoj upravi, Zakona o opštem upravnom postupku i Zakon o prekršajima kao i krivični zakon.

 

KONTAKT PODACI
 • Inspekcija rada Pirot

  e-mail: 
  pirot.ir@minrzs.gov.rs
  aleksandar.popovic@minrzs.gov.rs
  boban.mihajlovic@minrzs.gov.rs
  biljana.stefanovic@minrzs.gov.rs
  bogosav.ristic@minrzs.gov.rs
  milan.rancic@minrzs.gov.rs

  telefon/faks:  010 313-462, 313-463

 • /

 • /

 • telefon 018 855-378

 


 

 

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE