Početna / Vesti / Novogodišnji i božićni prijem u Generalštabu Vojske Srbije

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug -

Prijem ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, održan je 11. januara 2018. u Domu Garde na Topčideru.

Tom prilikom, domaćin svečanosti izaslanik predsednika Republike Srbije i ministar odbrane čestitao je prisutnima novogodišnje i božićne praznike i poželeo godinu koja će biti vredna ponavljanja. Godina iza nas je bila godina u kojoj je Vojska Srbije pokazala svoju snagu, organizovanost i vrlinu. Vojska Srbije je bila tu, čuvala je naš mir, naš način života i našu sigurnost i stabilnost, i kada je bilo najteže u trenucima migrantske krize i kada je trebalo braniti zemlju od elementarnih nepogoda – Vojska Srbije je bila tu. Vojska Srbije kao čuvar naše tradicije, kao čuvar najviših vrednosti, kao čuvar slobode. Vojska Srbije postoji zbog čuvanja slobode, zbog prava našeg naroda da postoji, da govori svojim jezikom, da piše svojim pismom, da misli svojom glavom. Snažna i hrabra vojska, opremljena i obučena, baš ovakva kakva Vojska Srbije i jeste i kakva će tek da bude, jeste garant mira, slobode, nezavisnosti i našeg prava da sami odlučujemo ko su nam prijatelji, a neprijatelji nas ionako sami prepoznaju i pronađu i bez naše želje i volje, rekao je ministar odbrane.

Svečanosti su prisustvovali visoki državni predstavnici, predstavnici verskih zajednica, načelnici upravnih okruga, predstavnici lokalnih samouprava, vojni i diplomatski predstavnici, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i brojne ličnosti iz javnog života.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE