Почетна / Вести / Представљени резултати рада инспекција за други квартал године

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

На редовној конференцији за новинаре у Пиротском управном округу представљени су резулатати рада инспекцијских служби за други квартал ове године.

Како је навела начелница Округа, Драгана Тончић, инспекцијскле службе имале су велики број активности у складу са својим планом и програмом. Према званичним извештајима већих неправилности није било на територији Пиротског округа.

Што се тиче Министарства здравља, Одсека за санитарну инспекцију, у извештајном периоду, април – јун, обављена су 384 прегледа, од тога 275 редовних, 32 контролна и 77 ванредних. Контролисана је продаја брзе хране, брисева, промет козметичких прозвода, централни водовод, Болница, вртићи, кухиње, школе, пекаре, производња предмета опште употребе, угоститељски објекти, хотели, мотели дуж аутопута, занатска производња сладоледа – брисеви, објекти за негу лица и тела. Донето је 70 решења, а што се тиче брисева руку од 51 узорка два су била неисправна. Што се тиче опреме од 154 контроле две су биле неисправне. Написано је 12 прекршајних налога и 3 пријаве, рекла је начелница Тончић.

Када је реч о извештају Управе за ветерину оно што је значајно јесте да је донето решење којим се укидају решења о проглашењу зараженог и угроженог подручја афричком кугом свиња код домаћих свиња око жаришта заразе у насељеним местима Вран Дол, Црвена Река, Јалботина и Гњилан. Остала су на снази решења којима су зараженим подручјима проглашена Орља и Базовик, а угроженим подручјима села Осмакова, Враниште, Црноклиште, Рагодеш, Рудиње, Церова, Мирковци и Шугрин.

Тржишна инспекција контролисала је, поред осталог, промет робе у продавницама, промет свих врста робе – евиденцију промета, документацију за робу, цене, декларације, издавање рачуна и слично. Акценат је био на прехрамбеним продавницама због цена основних животних намирница. Ванредне контроле су рађене због увођења нових фискалних каса, као и због саветодавне посете у вези вансудског решавања потрошачких спорова.

Вест преузета са портала Пиротске Вести

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE