Почетна / Вести / Инспекцијске службе Пиротског округа поднеле извештаје за први квартал 2022. године

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

У просторијама Пиротског Округа, данас је одржана конференција за новинаре на којој су представљени извештаји инспекцијских служби за прва четири месеца 2022.године.

Драгана Тончић, начелница Пиротског округа, на почетку је презентовала рад инспекција које се на оглашавају, а затим су се обратили и Лепосава Вељковић, Шеф Санитарне инспекције и Александар Поповиш Шеф инспекције рада.

Ветеринарска инспекција спроводила је службено узорковање крви домаћих свиња у кланици Мустанг. Управа за ветерину је донела решење којим су проглашена заражена и угрожена подручја од Афричке куге свиња код домаћих свиња, и то – заражена подручја Орља и Базовик , угрожена подручја – Осмаково, Враниште, Црноклиште, Церова, Мирковци, Шугрин, на територији града Пирота.

Такође, другим решењем је зараженим подручјем проглашено подручје Димитровграда, Градине и Лукавице.

Након испитивања која су вршена на територији града Пирота, изузимајући насељена места која се налазе у зараженом подручју , јавност ће благовемено бити обавештена о присуству односно одсуству вируса у популацији домаћих свиња у овом подручју, што ће бити и услов за одјаву ове заразне болести.

Како је рекла начелница Тончић, Пољопривредна инспекција је у првом кварталу извршила 49 контрола и поднела је три кривичне пријаве.

Министарство здрава је у овом периоду извршило 45 инспекцијски надзора и пет службено саветодавних посета у циљу контроле из области здравствене заштите, две по годишњем плану надзора, две на иницијативу инспекција и једна по захтеву другог органа.

Шумарско-ловна инспекција у првом кварталу извршила је укупно 33 контрола, а том приликом је одузето 147 метара огревног дрвета и поднето је 17 захтева за покретање прекршајног поступка против субјеката који су вршили бесправну сечу.

Водни инспектор је у овом периоду извршио 16 редовних надзра, 10 ванредних и једну контролу.

Лепосава Вељковић, шеф Санитарне инспекције каже да је у првом кварталу извршено 1007 контрола. У области заштите становништва од заразних болести, санитарни инспектори су вршили надзор над спроводјењем прописаних мера. Највише је контролисано угоститељство и трговине. У оквиру редовних контрола, контролисана су обданишта, школе и интернати.

Како је рекао Александар Поповић,  шеф инспекције Рада, до сада је извршено 330 надзора у области радних односа и у области безбедности и здравља на раду. По подацима, 20 лица није имало закључен угово о раду, те су послодавци, након тога са 19 лица закључили уговоре. Поднето је 16 прекршајних пријава. Такодје, у овом првом кварталу код два радника, десиле су се и две тешке повреде екстремитета.

Вест преузета са портал „Plus Online“

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE