Početna / Vesti / Ministarka Gordana Čomić u poseti Pirotskom upravnom okrugu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Danas je Pirotski upravni okrug posetila ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u Vladi Srbije, Gordana Čomić sa saradnicima.

Sa načelnicom Pirotskog upravnog okruga, predstavnicima lokalnih samouprava, civilnog društva i nacionalnih manjina razgovarala je o oživljavanju Zakona o planskom sistemu i drugim važnim pitanjima. Cilj posete je uspostavljanje dijaloga u razvoju zemlje, smanjenje diskriminacije, poboljšanje položaja žena i muškaraca, Roma i drugih nacionalnih manjina kao i kako će Srbija izgledati 2030. godine.

Ministarka Čomić je istakla da je svrha njene posete da obiđe sve Upravne okruge u Srbiji u cilju oživljenja Zakona o planskom sistemu i drugim pitanjima, da razgovara sa predstavnicima lokalnih samouprava, načelnicima okruga, predsavnicima centara za socijalni rad, udruženjima, kao i svih onih koji su na lokalnom nivou zaduženi za primenu zakona iz nadleznosti ovog ministarstva. Najavila je ponovnu posetu na jesen kako bi propratila kako se sprovodi ono što je na današnjem sastanku dogovoreno.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić, rekla je da su na sastanku sa ministarkom učestvovali svi relevantni činioci, predstavnici lokalnih samouprava na teritoriji Pirotskog okruga, prdstavnici Centra za socijalni rad, Nacionalne službe za zapošljavanje, PU, predstavnici nacionalnih manjina i civilnih društava..

Ovo je bila dobra prilika da se razgovara i o novom Zakonu o rodnoj ravnopravnosti i o položaju nacionalnih manjina u našem okrugu.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE