Почетна / Вести / Пиротски округ добио здравственог инспектора. Младеновић ступила на дужност 20. јануара

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Драгана Тончић, начелница Пиротског управног округа рекла је да је именовањем ресорног министра, здравствени инспектор за подручје Пиротског округа ступио на дужност 20. јануара.

Здравствени инспектор врши надзор над законитошћу рада здравствених установа и здравствених радника, првенствено за сврхе надзора над спровођењем поступка остваривања здравствене заштите.

Конкурс је организован још у августу прошле године, али је решење каснило због тренутне епидемиолошке ситуације. Здравствени инспектор је ступио на дужност крајем јануара и покриваће подручје целог Округа. Организационо је везан за Ниш, с обзиром да је у Нишу шеф Инспекцијске здравствене службе. Здравствени инспектор деловаће у складу са законима, прописима и правилницима, све оно што је у оквиру своје делатности, рекла је начелница Тончић.

На место инспектора именована је Гордана Младеновић. 

Што се осталих инспектората тиче, начелница Тончић истиче, да је годинама уназад старосна структура на некој горњој граници. Ове године очекује се расписивање нових конкурса, јер је нопходно подмлађивање кадра.

Вест преузета са портала Плус Онлајн

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE