Почетна / Вести / Презентовани извештаји о раду инспекција Пиротског управног округа за трећи квартал 2020. године

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић данас је презентовала резултате рада инспекција за трећи квартал ове године. 

Начелница Тончић, презентујући резултате Ветеринарске инспекције, казала је да је ова инспекција, спроводећи мере у складу са решењем о проглашењу општине Бела Паланка, подручјем зараженим афричком кугом свиња, заједно са Управом за ветерину извршила ванредни надзор у једном зараженом газдинству у селу Вета.

– Примењене су мере еутаназије 146 грла свиња, нешкодљиво уклањање лешева и дезинфекција уз процену тржишне вредности свиња, како би се извршила надокнада штете – казала је Тончићева и додала да су ветеринарски инспектори одмах поднели захтев за надокнаду штете и власницима су средства у потпуности исплаћена.

Пољопривредна инспекција: Извршено 54 контрола

– Због утврђених неправилности обустављена је исплата подстицајних средства у износу од 690.000 динара – казала је начелница Тончић.

Тржишна инспекција контролисала је између осталог и привремено одјављене правне субјекте из АПР-а, контрола акцизне робе, издавање фискалних рачуна, а вршене су и контроле по пријавама грађана.

Шумско-ловна инспекција: Одузето 148 метара кубних огревног дрвета, поднета 27 захтева за покретање прекршајних пријава због бесправне сече и бесправног промета огревног дрвета.

Вест преузета са портала „Пиротске Вести“, фото: Владан Ристић

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE