Početna / Uputstva / Okružni štab za vanredne situacije: Trenutna epidemiološka situacija povoljna, sa tendencijom prelaska u nesigurnu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Dana 18.03.2020. godine održana je vanredna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Pirotskog upravnog okruga Pirot. Na sednici je analizirano stanje na području Pirotskog upravnog okruga nakon donošenja Odluke o proglašenju vanrednog stanja.

Zaključci:

  1. Trenutna epidemiološka situacija na teritoriji Pirotskog okruga je povoljna sa tendencijom prelaska u nesigurnu uzimajući u obzir situaciju u Republici Srbiji. Pod kontrolom je zdravstvene službe i ostalih relevantnih subjekata.
  2. Svi štabovi za vanredne siutacije na teritoriji okruga su održali sednice štabova i preduzimaju sve potrebne mere sa ciljem sprečavanja širenja virusa.

Preporuke:

  1. Da lokalne samouprave donesu naredbe o aktiviranju svih subjekata od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje.
  2. Da Komesarijat za izbeglice preduzme sve mere u cilju kontrole epidemiološke situacije kod migranata uključujući i da svi novopridošli migranti budu izolovani 14 dana.

U interesu svih građana a u cilju suzbijanja širenja virusa, mole se građani da budu kooperativni u sprovođenju naloženih mera.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE