Почетна / Вести / Драгана Тончић: Ефикасан рад окружних инспекција у последњем кварталу прошле године

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - inspekcijske službe - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

После најновијег случаја афричке свињске грознице, на једној фарми на североистоку Бугарске, којом приликом је убијено 24.000 свиња, појачана је контрола ове болести и на подручју Пиротског округа.

Услед погоршане епизоотолошке ситуације у суседној Бугарској појачана је контрола меса како дивљих тако и домаћих животиња и на подручју Пиротског округа, рекла је Драгана Тончић, начелница која је на данашњој конференцији за медије, поред извештаја Ветеринарске инспеције, објавила и извештаје осталих инспекција – Шумарско-ловне, Водне, Попљопривредне, Туристичке инспекције.

Шумарско – ловна инспекција од септембра до децембра 2019. године одузела је 184 кубна метра огревног дрвета, поднела 25 захтева за покретање прекршајног поступка и две кривичне пријаве.

Два решења, на основу 29 контрола донела је у претходном периоду Водна инспекција.

Резултат рада инспектора Пољопривредне инспекције – 175 контрола, 3 решења и једна кривична пријава. Због неправилности обустављено је исплата 2.240.500 динара подстицајних средстава.

Инспектори Туристичке инспекције контролисали су угоститељске објекте за исхрану и пиће, уплату боравишних такси у буџет локалне самоуправе.

Резултати Инспекције за заштиту животне средине.

Вест преузета са портала Плус Онлајн

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE