Početna / Vesti / Svečana sednica SO Dimitrovgrad

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Bugarska - Dimitrovgrad - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Ratko Vlajkov -

Povodom 1. novembra kada se obeležava dan buditelja posvećen prosvetiteljima, profesorima, književnicima, učiteljima i drugim ličnostima značajnim za bugarsku prosvetu i kulturu, svečanom sednicom SO Dimitrovgrad otvorene su nove prostorije za skupštinski rad.

Današnje vreme, traži brži i dinamičniji razvoj, pa se i  opština Dimitrovgrad priključila savremenim tokovima.

Aprila meseca ove godine potpisan je ugovor o korišćenju sredstava iz budžetskog fonda za program lokalne samouprave između MDULS i opštine Dimitrovgrad.

Vrednost ovog projekta je preko 8 mil. dinara, a MDULS je odobrilo za realizaciju dva cilja i  to  pružanje finansijske, tehničke i druge pomoći u cilju bržeg i kvalitetnijeg uvođenja e-uprave, kao i uvođenje savremenih informacionih tehnologija  a sve u cilju unapređenja i modernizacije rada organa jedinica LS i  obezbeđivanje tehničkih uslova za elektronsko povezivanje sa državnim i drugim organima.

Za projekat pod nazivom „Uvođenje E- sistema u rad SO Dimitrovgrad“, odvojeno je za radove i ugradnju opreme ukupno 8.061.332,40 dinara, od čega je udeo MDULS je  4.800.00,00 što je 59,54%, a opština Dimitrovgrad je učestvovala sa 3.261.332,40 što je 40,46%.

Svečanoj sednici prisustvovao je i Ambasador Republike Bugarske u našoj zemlji, Ratko Vlajkov. Za doprinos dobrih dobrosusedskih odnosa, ambasador je dobio priznanje od odbornika skupštine Dimitrovgrada.

Fotografije i video: RTV Caribrod

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE