Почетна / Вести / Сусрет начелника управних округа и шефова стручних служби у Моравичком УО

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Bojan Stević - Čačak - Dragana Tončić - MDULS - načelnik - Pirotski upravni okrug -

Од 29. октобра до 31. октобра 2019. Моравички управни округ са седиштем у граду Чачку био је домаћин начелницима и шефовима стручних служби округа из целе Србије. На подручју наше републике је укупно 29 управних округа, па је већи део њих и био на тродневном радном дружењу.

Моравички управни округ и начелник као појединац препознати су у категорији регионалних институција и за то су добили признање, интернационалну златну награду  „ГлобалЛокал“ за 2019. годину, која се додељује заједницама и институцијама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југоисточној Европи. Награду је уручио независни Међународни комитет кога чине 18 експерата из 9 земаља средње и југоисточне Европе из различитих области.

Уз присуство државног секретара МДУЛС, Бојана Стевића, откривена је Инфо-табла „ГлобалЛокал“ у просторијама Моравичког УО.

За време посете овом округу, поред редовних састанака са текућом проблематиком по окрузима и предузимању даљих активности на побољшању положаја начелника, посетили смо и Аеродром „Морава“ у Лађевцима, Компанију „Металац“ у Горњем Милановцу, Предузећа, велике привреднике „Унипромет“, КМХ и „Ауто Чачак“.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE