Почетна / Вести / Обележавање Дан Треће бригаде копнене војске

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dan Treće brigade kopnene vojske Srbije - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - vojska -

У касарни  „Књаз Михаило“ у Нишу, у  понедељак, 7. окторбра 2019.  одржана је свечаност поводом Дана Треће бригаде копнене војске, који се обележава  у спомен на дан када је Други пешадијски пук првог позива Моравске дивизије „Књаз Михаило“, познат као „гвоздени“, започео учешће у Првом Балканском рату.

Као и сваке године и ове, поводом Дана Треће бригаде награђени су и похваљени истакнути припадници јединице, док је вредно признање за најбољу јединицу бригаде припало извиђачкој чети којом командује мајор Милош Милошевић. Уручена су и признања за најбоље одељење, послугу и појединце, као и значке примерним војницима и старешинама и одличним стрелцима.

У оквиру свечаности организован је и тактичко-технички збор на коме су бројни грађани, ученици основних и средњих школа могли да виде део средстава која су у употреби у бригади, а запажену улогу имала је и Организација Црвеног крста из Ниша која сваке године учествује у овој свечаности. Након дефилеа јединица, војни фолклорни ансамбл „Шајкача“ извео је атрактиван програм.

Свечаности су присуствовали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић са сарадницима, начелници Пиротског,  Нишавског и Топличког округа , градоначелници Ниша и Прокупља, представници околних локалних самоуправа, епископ Нишки и војни Господин Арсеније, представници исламске и римокатоличке заједнице, пензионисани припадници Војске и многобројни гости и грађани.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE