Početna / Vesti / Obeležavanje Dan Treće brigade kopnene vojske

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dan Treće brigade kopnene vojske Srbije - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - vojska -

U kasarni  „Knjaz Mihailo“ u Nišu, u  ponedeljak, 7. oktorbra 2019.  održana je svečanost povodom Dana Treće brigade kopnene vojske, koji se obeležava  u spomen na dan kada je Drugi pešadijski puk prvog poziva Moravske divizije „Knjaz Mihailo“, poznat kao „gvozdeni“, započeo učešće u Prvom Balkanskom ratu.

Kao i svake godine i ove, povodom Dana Treće brigade nagrađeni su i pohvaljeni istaknuti pripadnici jedinice, dok je vredno priznanje za najbolju jedinicu brigade pripalo izviđačkoj četi kojom komanduje major Miloš Milošević. Uručena su i priznanja za najbolje odeljenje, poslugu i pojedince, kao i značke primernim vojnicima i starešinama i odličnim strelcima.

U okviru svečanosti organizovan je i taktičko-tehnički zbor na kome su brojni građani, učenici osnovnih i srednjih škola mogli da vide deo sredstava koja su u upotrebi u brigadi, a zapaženu ulogu imala je i Organizacija Crvenog krsta iz Niša koja svake godine učestvuje u ovoj svečanosti. Nakon defilea jedinica, vojni folklorni ansambl „Šajkača“ izveo je atraktivan program.

Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović sa saradnicima, načelnici Pirotskog,  Nišavskog i Topličkog okruga , gradonačelnici Niša i Prokuplja, predstavnici okolnih lokalnih samouprava, episkop Niški i vojni Gospodin Arsenije, predstavnici islamske i rimokatoličke zajednice, penzionisani pripadnici Vojske i mnogobrojni gosti i građani.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE