Početna / Vesti / Zorana Mihajlović povodom Dana opštine Dimitrovgrad svečano otvorila rekonstruisani gradski trg

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dimitrovgrad - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Zorana Mihajlović -

Povodom Dana opštine Dimitrovgrad, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović svečano je otvorila rekonstruisani plato ispred Centra za kulturu.

Čestitajući praznik građanima Dimitrovgrada, Vladica Dimitrov je poželeo srdačnu dobrodošlicu ministarki Mihajlović, naglasivši da je lokalna samouprava godinama imala odličnu saradnju sa ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, ali da je ona u poslednje dve godine bila izvanredna.

Predsednik opštine je tom prilikom izrazio nadu da će se odlični odnosi između dveju strana nastaviti u korist građana, a u svrhu razvoja Dimitrovgrada.

Ministarka Zorana Mihajlović je rekla da građani Dimitrovgrada trebaju da budu ponosni na prelepo izgrađeni trg koji nosi ime Zorana Đinđića, jednog velikog vizionara u Srbiji.

Ona je takođe poručila da će Istočni krak Koridora 10 kod Bancareva biti pušten u saobraćaj krajem oktobra ili početkom novembra, a da je Dimitrovgrad mesto gde najbolje može da se vidi snaga autoputeva, a koji ujedno predstavlja most između Srbije i Bugarske.

Govoreći o elektrifikaciji i modernizacije pruge Niš – Dimitrovgrad, Mihajlovićeva je rekla da sve ide po planu, što prema njenim rečima označava da su završene dokumentacije i raspisani mnogi javni pozivi, a da krajem godine treba očekivati radove na jednom njenom delu.

Na pitanje o Graničnom prelazu, Mihajlovićeva je rekla da se vode razgovori sa predstavnicima bugarskog ministarstva građevinarstva o otvaranju posebne trake za Srbe i Bugare koji prelaze granicu, kako se ne bi dozvolilo da ljudi trpe i da se ne bi ponovila situacija od letos.

Otvaranja rekonstruisanog platoa prisustvovala je i Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga, kao i veliki broj zvanica i građana, a članovi Kulturno umetničkog društva „Caribrod“ izveli su prigodan program.

Tekst i fotografije: Internet portal Far / Dragana Tončić

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE