Početna / Vesti / Zorana Mihajlović u Pirotskom okrugu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Pirot - Pirotski upravni okrug - Zorana Mihajlović -

Mihajlovićeva sa Pirotskim okrugom: Obnovićemo lokalne puteve i komunalnu infrastrukturu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorana Mihajlović sastala se danas u kampu ”Koridora Srbije” u Beloj Palanci sa predsednicima lokalnih samouprava iz Pirotskog okruga – gradonačelnikom Pirota i predsednicima opština Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka, i sa njima razgovarala o tekućim i budućim infrastrukturnim projektima u ovom kraju.

Mihajlovićeva je ovom prilikom istakla da su sa gradonačelnikom i predsednicima opština napravljeni konkretni dogovori oko realizacije projekata važnih za građane ovog kraja, te da će se pored putne, ulagati i u komunalnu infrastrukturu.

”Obaveza i dogovor sa svakom lokalnom samoupravom je da sve što se tokom izgradnje koridora oštetilo ne samo vrati u prvobitno stanje, već da bude uređeno i rehabilitovano, da odgovara potrebama građana. Na rehabilitaciji regionalnih i opštinskih puteva u najvećoj meri će raditi Koridori Srbije kroz kredit Evropske banke za obnovu i razvoj i oko 50 miliona evra ćemo za to potrošiti, dok će Putevi Srbije, pored redovnog održavanja puteva, uložiti dodatnih 600 miliona dinara za rehabilitaciju regionalnih i lokalnih puteva. Pored toga, ulagaćemo i u komunalnu infrastrukturu koja je veliki problem u celoj zemlji”, rekla je Mihajlovićeva.

Goran Miljković, predsednik opštine Bela Palanka izrazio je zadovoljstvo jer je ova lokalna samouprava domaćin Ministarstvu i dodao da je na današnjem sastanku dogovoreno da se saniraju lokalni putevi oštećeni zbog izgradnje koridora.

”Saniraće se nekoliko regionalnih puteva, između ostalog u naselju Belanovac i Crvena Reka-Glogovac, kao i dva mosta – Nišavski kod petlje i most kod sela Belanovac”, rekao je Miljković.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota istakao je da je izgradnja Koridora 10 od izuzetnog značaja za Pirotski okrug i njegov dalji razvoj.

”Na današnjem sastanku potvrdili smo sve dogovore, radiće se putni pravci od Pirota ka Babušnici, beloj Palanci i Dimitrovgradu, kao i elektrifikacija pruge, postrojenje za prečišćavanje vode i obezbeđivanje pružnih prelaza”, rekao je Vasić.

Slađana Nikolić, predsednica opštine Babušnica, rekla je da opštine na jugu nisu zaboravljene od strane Vlade Srbije i da je danas dogovoreno nekoliko projekata važnih za građane Babušnice.

”Radiće se na jesen regionalni put od Babušnice do Pirota, u dužini od 20 km, kao i sanacija puta ka Zvonačkoj banji, čija rehabilitacija nam je izuzetno važna. Najpre će se sanirati klizišta i potom rekonstrukcija prvih 5 km puta ka banji”, rekla je Nikolićeva.

Zoran Gerov, zamenik predsednika opštine Dimitrovgrad izjavio je da je danas bilo reči o važnim projektima i aktivnostima za građane ove samouprave.

”Između ostalog razgovarali smo o sređivanju regionalnih pravaca ka Gornjem Visokom i dolini reke Jerme, radiće se na obezbeđivanju pružnih prelaza, a pokrenuli smo i pitanje otvaranja posebne trake na graničnom prelazu Gradinje za domaće stanovništvo”, rekao je Gerov.

Gordana Đurić iz Pirotskog okruga istakla je zadovoljstvo jer su Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznali značaj upravnih okruga u rešavanju pitanja važnih za građane koji tu žive.

Vest preuzeta sa sajta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE