Početna / Vesti / Medijacija u privredi

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Privredna komora -

U Ugovornoj okružnoj privrednoj komori Pirot je održana panel diskusija na temu Medijacija u privredi. Partneri za demokratske promene Srbije  u saradnji sa USAID Projektom saradnje za ekonomski razvoj su pripremili predavanje o vansudskim rešavanjima sporova ka povoljnom poslovnom okruženju.

Kako je poslednjih godina u svetu medijacija poprimila veći značaj, kao i drugi vansudski rešavani sporovi, ovaj vid postaje pravi izbor korporacija, privrednih društava, preduzetnika i građana za mirno rešenje sporova.

Zakonom o posredovanju u rešavanju sudskih sporova koji se u Srbiji primenjuje od  1. januara 2015. godine, predviđeno je da se čitav niz sporova može rešavati putem medijacije, uključujući i sporove u oblasti privrede, radnih odnosa, zlostavljanja na radu, diskriminacije, porodičnih i imovinskih odnosa, naknade štete….

Niz sektorskih zakona, poput Zakona o izvršenju i obezbeđenju, Zakona o stečaju ili Zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju privrednih društava, predviđaju mogućnost rešavanja spornih odnosa putem medijacije.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE