Почетна / Вести / У Округу функционишу зимске службе, организација здравствене заштите добра, спремни су и волонтери Црвеног крста

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

Данас је одржана седница Окружног штаба за ванредне ситуације на којој је разматрана ситуација на територији Округа на основу извештаја градског и општинских штабова. Седници су присуствовали представници Пирота и осталих општина у Округу, јавних предузећа, здравствених институција, цивилних  организација, војске, полиције….

Драгана Тончић, начелница Округа на почетку седнице прочитала је дневни ред. Тачке на дневном реду су Спремност зимске службе за одржавање путне инфраструктуре, Процена угрожености становништва са аспекта здравствене заштите, Сагледавање могућности Организације Црвеног крста у циљу пружања помоћи угроженом становништву, Ниво спремности виталних јавних и инфраструктурних система у случају већих, снежних падавина и ниских температура.

Закључци са данашње седнице Окружног штаба за ванредне ситуације

ЗАКЉУЧЦИ:

  1. Спремност зимских служби за одржавање свих путних праваца на подручју Пиротског округа је на задовољавајућем нивоу (службе су опремљене људством, неопходном механизацијом и имају довољне количине залихе соли и других агрегата).
  2. Што се тиче збињавања становништва са аспекта здравствне заштите, Општа болница Пирот и Домови здравља са подручја округа спремни су у погледу људства и техничке опремљености. Повремено се јавља несташица појединих врста лекова. Има довољно места за адекватну хоспитализацију.
  3. Организације Црвеног крста спремно дочекују зимску сезону.
  4. ПУ Пирот је са својим капацитетима спремна за надолазећи зимски период.
  5. Што се тиче виталних, јавних и инфраструктурних система на подручју Пиротског округа, очекује се несметани рад у наредном периоду.

Командант ОкШВС

Драгана Тончић

Вест преузета са портала Plus Online, фотографија: Pirotske Vesti

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE