Početna / Vesti / Druga Međunarodna naučno – stručna konferencija „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Privredna komora - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Privredna komora -

Grad Pirot je 15. decembra 2018. bio  domaćin druge po redu Međunarodne naučno – stručne konferencije „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“. Veliki broj stručnih radova, blizu 80, sa uglednih naučnih institucija bio je prezentovan u jednom danu, od toga, trećina radova bila je iz inostranstva.

Teme i iskustva značajna za regionalni razvoj i prekograničnu saradnju, kao i ulogu Slobodnih zona i unapređenje poslovnog okruženja, nove trnedove u povećanju efikasnosti privrede i inovacije prijavilo je blizu 130 autora iz Bugarske, Makedonije, Slovenije, Grčke, Srbije, Albanije i Indonezije.

Napredak i prosperitet privrede je veoma bitan segment u realizaciji dobrih poslovnih rezultata. Regionalni razvoj Srbije, naročito našeg dela, u eri industrijalizacije je bitna karika u privrednom rastu i razvoju. Modernizacijom i daljim razvojem privrede stičemo sve neophodne elemente za brži prosperitet, a sa završetkom  Istočnog kraka Koridora 10 dobijamao potpunu putnu infrastrukturu i direktnu izlaznost industrijskih zona na auto-put.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE