Početna / Vesti / Mihajlovićeva: Završavamo koridor 10, ali ne zaboravljamo lokalne puteve u Pirotskom okrugu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Zorana Mihajlović - Dragana Tončić - Zorana Mihajlović - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa načelnicom Pirotskog okruga, zamenikom gradonačelnika Pirota i predsednicima opština Dimitrovgrad, Babušnica i Bela Palanka, o infrastrukturnim projektima u oblasti drumskog i železničkog saobraćaja važnim za ove lokalne samouprave, i tom prilikom istakla da država realizuje velike infrastrukturne projekte, ali da ne sme da se desi da nema dovoljno ulaganja u regionalnu i lokalnu infrastrukturu.

Mihajlovićeva je izjavila da se razgovaralo o trenutnim projektima, kao i o planovima za narednu godinu, rekavši da je u prethodnih nekoliko godina uloženo više od milijardu dinara u putnu infrastrukturu u ovom kraju.

„Ovo nije prvi put da se sastajemo. U Pirotu će već danas razgovarati sa direktorom železnica o putnim prelazima i neophodnim rampama, do kraja godine raspisaćemo javni poziv za projektno-tehničku dokumentaciju neophodnu za rekonstrukciju dva puta od Babušnice do Pirota i od Babušnice do Zvonačke banje. Pored toga, osiguraćemo da izvođači radova na istočnom kraku poprave sve oštećene  lokalne puteve u Beloj Palanci, dok ćemo u Dimitrovgradu pomoći da protok bugarskih turista bude brži i efikasniji uvođenjem manjeg graničnog prelaza, o čemu ćemo razgovarati sa Ministarstvom unutrašnjih poslova“, rekla je Mihajlovićeva.

Dragana Tončić, načelnica Pirotskog okruga, zahvalila je potpredsednici Vlade i direktorima „Koridora Srbije“ i „Puteva Srbije“ na dobroj saradnji i podršci.

„Pokazali ste kako može da se radi i na terenu, gde ste sada najpotrebniji. Istočni krak Koridora 10 koji prolazi kroz Pirotski okrug veoma je važan za naš kraj, završetkom deonice Bancarevo-Prosek izbeći ćemo nezgodnu Sićevačku klisuru i 13 tunela kroz nju. Hvala Ministarstvu koje prepoznaje okruge, jer smo tu da pružimo podršku kako lokalnim samoupravama, tako i vladinim institucijama“, rekla je Tončićeva.

Zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović izrazio je zadovoljstvo ishodom današnjeg sastanka, rekavši da je sve što je do sada obećano i izvršeno.

Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad, rekao je da se na današnjem sastanku razgovaralo o problemima i potrebama opština, te da je ovo način na koji se radi.

„Za nekoliko minuta sam izneo probleme opštine potpredsednici Vlade i dogovorili smo naredne korake, krećemo u realizaciju već danas. Za ovo bi mi u Beogradu bilo potrebno par meseci, dok bih obavio sve sastanke“, rekao je Dimitrov.

Slađana Nikolić, predsednica opštine Babušnica, zahvalila je potpredsednici Mihajlović na podršci, rekavši da će naredne godine početi radovi na rekonstrukciji dva važna puta za opštinu.

„Rekonstruisaće se put ka Pirotu, kao i put od Babušnice do Zvonačke banje, što je veoma važno za našu opštinu jer je to način da rehabilitujemo banju koja već deceniju ne postoji. Hvala vam što Babušnica neće biti zaobiđena“, rekla je Nikolićeva.

Goran Miljković, predsednik opštine Bela Palanka, rekao je da su na današnjem sastanku definisane obaveze svih aktera, te da je potvrđena dobra saradnja ministarstva, „Koridora Srbije“i „Puteva Srbije“ i lokalnih samouprava.

Direktor „Koridora Srbije“ izjavio je da će do kraja ove godine biti raspisan tender za izgradnju Sopotske petlje i da će radovi biti gotovi naredne godine.

Vest preuzeta sa sajta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE