Почетна / Вести / Значке и захвалнице војницима који су добровољно служили војни рок

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Babušnica - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Бабушница - Драгана Тончић - начелник - Пиротски управни округ -

Војницима са подручја општине Бабушница који су добровољно служили војни рок са оружјем у периоду од 2011. до 2015. године свечано су  уручене значке и Захвалнице Отаџбине.

На свечаности уприличеној у скупштинској сали, која је организована са циљем промоције служења војног рока, присуствовали су, поред војника и чланова њихових породица и представници Министарства одбране и унутрашњих послова, Војске Србије, начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић и највиши представници локалне самоуправе.

Значке и Захвалнице отаџбине, војницима који су добровољно одслужили војни рок са оружјем, уручили су: председница Општине Бабушница Слађана Николић и начелник Регионалног цента Министарства одбране Ниш пуковник Ненад Марковић.

На церемонији је уручено  пет значки и захвалница, а међу добитницима је и једна девојка.

Значка војнику и Захвалница отаџбине су војна признања која се додељују војницима након одслужења војног рока за допринос заштити и јачању система одбране Републике Србије. Та признања додељују се на основу Правилника о признањима и наградама у Министарству одбране и Војсци Србије, свим војницима који су добровољно служили војни рок, након обустављања обавезе служења војног рока 2011. године.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE