Почетна / Вести / Инспекцијске службе поднеле извештај за треће тромесечје године

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - inspekcije - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - инспекције - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

У просторијама Пиротског управног округа представљен је рад инспекцијских служби за треће тромесечје године.

Начелница Округа Драгана Тончић, рекла  је да су сви инспектори спроводили редовне активности у оквиру својих надлежности и истакла  добру међусобну сарадњу инспекцијских служби, али и њихову сарадњу са осталим државним органима. Потом је начелница Тончић поднела извештаје ветеринарске инспекције, инспекције заштите животне средине, водне инспекције, пољопривредне инспекције шумарске и туристичке инспекције.

Гост данашње конференције за медије био је доктор Горан Стаменковић, начелник Одсека здравствене инспекције Нишавског округа, с обзиром да Пиротски округ нема свог здравственог инспектора. Према речима доктора Стаменковића здравствена инспекција Ниш на територији Пиротског округа спровела је редовне активности, а у наредном периоду посебна пажња биће посвећена раду козметичких салона, с обзиром да ће одредјени послови из њихове надлежности прећи у надлежност здравствених установа.

Александар Поповић, начелник Инспекције рада истакао је да је у овом периоду посебна пажња посвећена контроли безбедности здравља на раду, с обзиром да је у Србији регистровано неколико повереда на раду са смртним исходом. Када је у питању рад на црно, послодавци и даље настављају лошу праксу и не пријављују раднике тако да смо и у овом тромесечју затекли око 90 радника која су радила без уговора о раду.

У току летњег периода контролисали смо објекте за производњу сладоледа, али и објекте ПУ “Чика Јова Змај”, објекте брзе хране. У овом тромесечју обављено је 450 прегледа, од тога 385 редовних, 34 контролна и 31 ванредни преглед, каже Лепосава Вељковић, начелница Санитарне инспекције.

Слободан Тодоровић, начелник Тржишне инспекције истакао је да је у области контроле промета свих врста робе код регистрованих субјеката посебна пажња посвећена контроли заштити права интелектуалне својине, усаглашености са стандардима и прописима, такодје је контролисана и веродостојност оглашавања снижења цена одеће и обуће.

Вест преузета са портала Плус Онлајн

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE