Početna / Vesti / Inspekcijske službe podnele izveštaje o radu za drugo tromesečje

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • inspekcije - inspekcije -

U prostorijama Pirotskog upravnog okruga predstavljen je rad inspekcijskih službi za drugo tromesečje ove godine.

Načelnica Okruga Dragana Tončić, rekla  je da su svi inspektori sprovodili redovne aktivnosti u okviru svojih nadležnosti i istakla  dobru međusobnu saradnju inspekcijskih službi, ali i njihovu saradnju sa ostalim državnim organima.

Potom je načelnica Tončić podnela izveštaje veterinarske inspekcijeinspekcije zaštite životne sredinevodne inspekcije, poljoprivredne inspekcije, šumarske i turističke inspekcije. Prema njenim rečima Veterinarska inspekcija u periodu od  aprila do juna pojačano kontrolisala mesare i zelene pijace. U tom periodu kontrola  je obavljena u 360 objekata, doneta su 132 rešenja i podneto 36 prjava sudiji za prekršaje. Poljoprivredna inspekcija obavila je 89 kontrola, doneto je 6 rešenja i jedna krivična prijava

U prva tri meseca sanitarna inspekcija obavila je 416 pregleda, kojom prilikom je kontrolisan promet kozmetičkih proizvoda, objekti brze hrane, poslastičare, kuhinje predškolskih i školskih objekata, Opšte bolnice. Kontrolisani su i hoteli i moteli, rekla je Leposava Veljković, načelnica Sanitarne inspekcije.

Slobodan Todorović, načelnik Tržišne inspekcije istakao je da je u oblasti kontrole prometa svih vrsta robe kod registrovanih subjekata, u prva tri meseca godine posebna pažnja posvećena kontroli zaštite prava intelektualne svojine i prometa duvana, a posle dužeg vremena kontrolisana je zloupotreba garancija, promet zlata i proizvoda od zlata, kao i rad privremeno odjavljenih privrednih subjekata.

Aleksandar Popović, načelnik Inspekcije rada istakao je kao dobar podatak, da u prvih šest meseci nije registrovana nijedna povreda na radu sa smrtnim ishodom, ali ni neka ozbiljnija povreda. Zbog početka gradjevinske sezone više su kontrolisana gradilišta posebno duž Koridora 10. Kada je u pitanju rad na crno, u ovom periodu zatečena su 63 koja su radila na crno. Posle nadzora sa 57 lica su zaključeni ugovori o radu.

Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga

Leposava Veljković, načelnica Sanitarne inspekcije

Slobodan Todorović, načelnik Tržišne inspekcije

Aleksandar Popović, načelnik Inspekcije rada

Vest preuzeta sa portala Plus Onlajn

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE