Почетна / Вести / Значке и захвалнице војницима који су служили добровољно војни рок са оружјем

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • načelnik - Pirot - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

Данас је у сали Дома културе у организацији Војске Србије, Пиротског округа, Града Пирота, општина Бабушница, Димитровград и Бела Паланка приређена свечана додела значки и признања свима који су добровољно служили војни рок под оружјем, а живе на територији Пиротског округа. Значке је добило 32 војника, међу којима је било и неколико припадница лепшег пола. Свечаности су присуствовали начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић, заменик градоначелника Пирота Видојко Панајотовић, као и представници осталих општина Пиротског округа.

Пуковник Ненад Марковић, начелник Регионалног центра Министарства одбране казао је у свом обраћању да је подручје Пиротског округа карактеристичном по великом одзиву, а реч је о генерацијама које су у периоду од 2011. до 2015. године успешно одслужили војни рок, успешно савладали све што је било предвиђено и стекли сертификат који ће им омогућити да конкуришу на конкурсе Министарства одбране и да заснују радни односу у Министарству одбране Републике Србије-казао је пуковник Марковић.

Он је додао да су генерације које су одслужиле војни рок са територије Пиротског округа дају значајан допринос броју пријављених кандидата.

Преузето са портала „Пиротске Вести“

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE