Почетна / Вести / Председници Вучић и Радев у Димитровграду

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Aleksandar Vučić - Dimitrovgrad - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Александар Вучић - Димитровград - Драгана Тончић - начелник -

У  оквиру дводневне посете Србији, делегација предсердника Бугрске Румена Радева, заједно са предсеником Србије Александром Вучићем и министрима у Влади Републике Србије у  другом дану посете обишли су Димитровград, општину Пиротског управног округа.

Циљ посете је био унапређење политичких односа наше две земље као и учвршћивање два братска народа, имајући у обзир да се Димитровград налази на десетак километара од границе са Републиком Бугарском.

По одржавању састанка у Спортско-туристичком центру са представницима бугарске националне мањине, председници су се обратили новинарима и обојица изразили задовољство због разумевања у решавању свих питања у интересу оба народа.

На Нешковом брду, на споменику „Паметник“ председници су положили венце у знак сећања на битку између Бугара и Срба са жељом да се то више никада не догоди.

У Гимназији „Свети Кирило и Методије“, после пригодног културно-уметничког програма, председници Вучић и Радев положили су камен темељац за споменик овим просветитељима.

Делегације Србије и Бугарске, на челу са председницима, обишле су радове на Коридору 10, на петљи аутопута „Димитровград запад“.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE