Početna / Vesti / Predsednici Vučić i Radev u Dimitrovgradu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Aleksandar Vučić - Dimitrovgrad - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Aleksandar Vučić - Dimitrovgrad - Dragana Tončić - načelnik -

U  okviru dvodnevne posete Srbiji, delegacija predserdnika Bugrske Rumena Radeva, zajedno sa predsenikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrima u Vladi Republike Srbije u  drugom danu posete obišli su Dimitrovgrad, opštinu Pirotskog upravnog okruga.

Cilj posete je bio unapređenje političkih odnosa naše dve zemlje kao i učvršćivanje dva bratska naroda, imajući u obzir da se Dimitrovgrad nalazi na desetak kilometara od granice sa Republikom Bugarskom.

Po održavanju sastanka u Sportsko-turističkom centru sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine, predsednici su se obratili novinarima i obojica izrazili zadovoljstvo zbog razumevanja u rešavanju svih pitanja u interesu oba naroda.

Na Neškovom brdu, na spomeniku „Pametnik“ predsednici su položili vence u znak sećanja na bitku između Bugara i Srba sa željom da se to više nikada ne dogodi.

U Gimnaziji „Sveti Kirilo i Metodije“, posle prigodnog kulturno-umetničkog programa, predsednici Vučić i Radev položili su kamen temeljac za spomenik ovim prosvetiteljima.

Delegacije Srbije i Bugarske, na čelu sa predsednicima, obišle su radove na Koridoru 10, na petlji autoputa „Dimitrovgrad zapad“.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE