Početna / Vesti / Obilazak radova na Koridoru 10

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - Koridor 10 - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Zorana Mihajlović - Dragana Tončić - Zorana Mihajlović - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica u Vladi Republike Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas zajedno sa direktorima „Koridora“ i „Puteva Srbije“, načelnicama Nišavskog i Pirotskog okruga i gradonačelnicima Niša i Pirota radove na izgradnji Koridora 10, deonici od Bancareva do Crvene Reke.

Na ovoj deonici  danas se započelo sa asfaltiranjem ovog dela auto-puta. Direktor Koridora je izjavio da se završetak ovog kraka očekuje do kraja godine i da je u ovom trenutku stepen završenosti poslova preko 60 posto.

Gospođa Mihajlović je istakla da će se ovom deonicom spojiti istočna Srbija sa susednom Republikom Bugarskom  i autoputem koji povezuje zapad, a time i povećati broj automobila u tranzitu, po proceni, za dve trećine u odnosu na 2014. godinu. Izuzetno bitna stvar za završetak auto puta je pre svega bezbednost, jer će se smanjiti broj saobraćajnih nesreća kroz Sićevačku klisuru za najmanje 20 posto, i to onih sa smrtnim ishodom. Vreme putovanja putnika i robe se znatno skraćuje što je još jedna od prednosti ove deonice. Autoput omogućava i pristup novim investicijama i stranim i domaćim investitorima bolje uslove za nova ulaganja. Ovim se razbija dogma, što južnije, to tužnije i pokazuje spremnost Vlade da ulaže i u ovaj deo  Srbije.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE