Početna / Vesti / Poseta konzula Republike Bugarske Pirotskom okrugu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Bugarska - Pirot - Pirotski upravni okrug - Privredna komora - Bugarska - Pirot - Pirotski upravni okrug - Privredna komora -

U organizaciji Ugovorne okružne privredne komore Pirot,  danas je profesor Edvin Sugarev, konzul Republike Bugarske, posetio Pirotski upravni okrug.  U delegaciji je bio i gospodin Georgi Gajtanđijev, rukovodilac službe za trgovonsko – ekonomske odnose Ambasade Republike Bugarske u Beogradu. Načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić ukratko ih je upoznala sa radom i organizacijom samog okruga, kao i republičkim inspekcijskim službama koje rade pod istim krovom.

Bez jezičke barijere, povezani kroz zajedničku istoriju, sa sličnom kulturom i običajima, prirodno smo upućeni jedni na druge. Opština Dimitrovgrad koja je u sastavu okruga je opština sa većinskim bugarskim stanovništvom, o kome brinu obe države. Završetkom Koridora 10 stvara se dobra osnova za još bržu i bolju povezanost sa Evropom preko naše teritorije, kako za građane ove susedne zemlje, tako i za privrednike.

Veliki broj odobrenih i realizovanih projekata u prekograničnoj saradnji je takođe pokazatelj biranja dobrih partnera sa obe strane. Sve veći broj privrednika dolazi i ulaže u Slobodnu zonu Pirot koja posluje u režimu slobodnih zona i nalazi se u samom  svetskom vrhu.

Otvorena je inicijativa da se u narednom periodu organizuje poseta ministarstva turizma našem okrugu kako bi se naš potencijal približio Bugarima.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE