Почетна / Вести / Румунска делегација у Нишавском управном округу

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

У великој сали Нишавског управног округа, 10. маја 2018. године одржан је радни састанак  са делом тима за писање и вођење пројеката ИПА програма прекограничне сарадње из Румуније. Идеја тима је била прзентација могућности коришћења бесповратних средстава директним аплицирањем у Бриселу, јер се уназад, показало да Румуни имају добру платформу код писања и обезбеђивања реализације пројеката. Овом састанку су присуствовали и начелници Пиротског и Топличког управног округа са својим представницима из локалних самоуправа.

Иницијални састанак је прошо у доброј атмосфери и са конкретним питањима и одговорима, као и специфичностима око аплицирања и могућности за исто, с обзиром да смо ми територијално опредељени ка Бугарској а не према Румунији.

Такође је понуђена и опција братимљења градова са обе стране што би у многоме убрзало и сигурније решило питање одобравања новчаних средстава за пројекте од обостраног интереса.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE