Почетна / Вести / „Грешку смо направили давно – нећемо хидроцентрале“

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Министар Србије за заштиту животне средине Горан Триван изјавио је у Пироту да је против изградње мини-хидроцентрала у заштићеним подручјима.

„Грешка је направљена јако давно, онда када је дозвољено да се у заштићеним подручјима граде мини-хидроцентрале. Не постоји мини-хидроцентрала која не нарушава животну средину. То је став Министарства и мој лични став и то ће тако бити“, рекао је Триван у јавној расправи о нацрту Закона о климатским променама.

Триван је рекао да „морамо да се бавимо суштином: Да ли нешто хоћемо да нарушимо или не“.

„Локална самоуправа ће бити између интереса оних који то хоће да граде, цивилног сектора и министарства. Имате несагласје између локалног просторног плана и плана на нивоу Републике. Тиме ћемо се позабавити и довести у ред“, изјавио је он.

Триван је оценио да је будући закон о климатским променама један од најважнијих које ће Влада предложити Скупштини јер живот у Србији зависи од примене тог закона.

„Желимо да чујемо шта каже локална самоуправа, привреда, цивилно друштво, представници медија“, рекао је Триван и додао да је „Пирот важан центар у Србији и важно природно добро се налази на његовој територији“.

Градоначелник Владан Васић је казао да се у Просторном плану за Стару планину помиње изградња мини-хидроцентрала, а да од мишљења надлежних зависи и да ли ће бити изграђене.

Преузето са портала B92

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE