Početna / Vesti / Sednica okružnog štaba za vanredne situacije

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - vanredne situacije - vanredne situacije - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

U prostorijama  Pirotskog upravnog okruga je 09. marta 2018. održana redovna sednica okružnog štaba za vanredne situacije. Sednicom je predsedavala načelnica PUO, Dragana Tončić, kao komandant okružnog štaba za vanredne situacije, a na sednici su bili prisutni redovni članovi štaba, kao i gosti, predstavnik Koridora, gospodin Milan Đurić i direktor HE Pirot, gospodin Ljubomir Stojanović. Oni su prisustvovali sednici na inicijativu gradskog i opštinskih štabova, a zbog kontinuiteta saradnje koja je započeta, kao i izveštaja o trenutnom stanju sa pozicija njihovog delokruga rada.

Dnevni red se sastojao od dve tačke i to:

  1. Stanje u Pirotskom upravnom okrugu nakon snežnih padavina i topljenja snežnog pokrivača (preduzete mere, nastala šteta, kritične lokacije…)
  2. Razno

Izveštaj o stanju na terenu dali su predstavnici lokalnih samouprava, kao i predstavnici doma zdravlja i zavoda za javno zdravlje. Uz maksimalno uključenje javnih preduzeća sa punim kapacitetima u mehanizaciji i ljudstvu izbegnute su veće posledice po lokalno stanovništvo i nesmetano funkcionosanje vitalnih parametara. Stalna koordinacija svih subjekata uključenih u rad okružnog štaba, kao i monitoring na terenu dali su pozitivne rezultate u smislu preventivnih dejstava u kojima je šteta svedena na minimum.

Putni pravci koji su bili u prekid, što zbog izlivanja reka, što zbog odrona, sanirani su, a propusni kanali su mašinskim čišćenjem oslobođeni od velike količine đubreta koje je u iste bacano. Upućen je apel građanstvu da povede računa kada su u pitanju veće katastrofe  i ne koristi kanale kao deponije.

Zbog zamućenja izvorišta, pijaća voda nije za upotrebu u delu grada Pirota, Tijabari, kao i u selima Barje Čiflik i Belo polje, kao i u opštini Bela Palanka. Za sva mesta obezbeđene su cisterne sa pijaćom vodom. U predhodnom periodu kada je došlo do povećanja nivoa vode u rečnim slivovima nisu angažovane vatrogasne i spasilačke jedinice.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE