Почетна / Вести / Светски дан цивилне заштите

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Civilna zaštita - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ - Цивилна заштита -

Данас, 01. марта 2018. у Великој сали Пиротског управног округа одржана је ванредна свечана седница окружног штаба за ванредне ситуације.

У целом Свету, се  01. марта, почевши од 1990. свечано  обележава и слави овај дан као значајан датум и то Одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ИЦДО). Овај датум уприличен је  са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима – да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге. Са задовољством га обележавамо данас, када наша земља, преко Сектора за ванредне ситуације, поново успоставља неправедно запуштен и девастиран систем цивиле заштите у Републици Србији.

Цивилна заштита поново добија на зачају и интензивно се ради на њеном јачању и враћању угледа како би се успоставио правовремени и ефикаснији одговор друштва на изазове и ризике којима смо као држава изложени.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE