Početna / Vesti / Svetski dan dece obolele od raka

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - NURDOR - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug -

Svake godine, 15. februar se svuda u Svetu obeležava kao svetski dan dece obolele od karcinoma. I ove godine, Pirot je bio mesto okupljanja i podsećanja na obolele mališane. U više od 40 gradova u Srbiji održani su humanitarni skupovi. Kako je otvoreno novo onkološko dečije odeljenje u kliničkom centru u Nišu, sledeći korak je kupovina i opremanje odeljenja neophodnom opremom kako bi našim najmlađim članovima društva u najvećoj i najtežoj životnoj borbi pružili maksimum.

Slanjem SMS poruke na 1150 obezbeđujemo simboličan  doprinos za kupovinu opreme. To je ono najmanje što svako od nas može da učini da ovi mali ljudi dostojanstveno vode svoju borbu. Svakodnevno suočavanje sa različitim problemima, od društvene stigme i psiholoških problema, do nemogućnosti da za vreme lečenja budu uz svoju decu zbog različitih zakonskih ograničenja, dovodi do pitanja da li mi kao deo ovog društva možemo na neki način pomoći.

Organizacija NURDOR nas poziva da se setimo obolelih mališana i ostalih dana u godini, da budemo podrška i oslonac, kako bi statistika izlečenih mališana bila sto posto u korist ozdravljenja!

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE