Početna / Vesti / Danski ambasador u Nišavskom upravnom okrugu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • ambasador - Danska - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - načelnik - Pirotski upravni okrug -

Nišavski upravni okrug je u petak, 26. januara 2018. bio domaćin na okruglom stolu o saradnji Danske i Južne Srbije.

Ambasador Danske Andreas Hougor je razgovarao sa načelnicima Nišavskog, Topličkog i Pirotskog upravnog okruga, kao i predstavnicima lokalnih samouprava Nišavskog okruga o investicionim mogućnostima južne Srbije. Svrha sastanka je bila u doprinosu i unapređenju prijateljstva, kao i umrežavanju Kraljevine Danske sa preduzetnicima sa juga. Misija programa „Trka za preduzetnički duh juga Srbije“ je u podsticanju preduzetničkog zapošljavanja, internacionalizaciji poslovanja južnosrpskih firmi i stvaranju zadovoljnih ljudi na jugu Srbije i u regionu. Predstavljene su izvozne kompanije sa područja južne Srbije – članice Kuće klastera i poslovno razvojni projekti predloga o saradnji Danske i Srbije.
Ambasador Kraljevine Danske nije krio zadovoljstvo, pa je u izjavi medijima rekao da ne pamti kada je prisustvovao sastanku na kojem su tri načelnika i predstavnici lokanih samouprava. Danska je već ulagala u jug Srbije, a načelnica Pirotskog upravnog okruga je u izjavi za medije istakla da iako postoji saradnja Tigra sa firmom iz Danske, Ilse Jakobsenom, ovaj trend bi trebao da se nastavi i pretoči i u druge delove privrede i uopšte života našeg kraja. Saradnja pirotskog giganta sa ovom danskom firmom datira još od 2005. godine, sa 60.000 pari modne gumene obuće i izvozom od 1,5 -2 mil. eura godišnje.

Akcenat kod sledećeg viđenja biće na modelu upošljavanja lica starosne strukture iznad 50 godina, kojih je u našem kraju, na žalost, veliki broj.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE