Početna / Vesti / Ružić sa načelnicima okruga u Užicu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Branko Ružić - Dragana Tončić - MDULS - ministar - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave - načelnik - Pirotski upravni okrug - Užice - Branko Ružić - Dragana Tončić - MDULS - ministar - Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave - načelnik - Pirotski upravni okrug - Užice -

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić boravio je danas u Užicu, gde je na sastanku sa načelnicima upravnih okruga rekao da će deo problema sa kojima se u svakodnevnom radu suočavaju inspekcijske službe biti rešeni početkom naredne godine.

„Problemi su manjak kadra, starosna dob preko 55 godina i prirodni odliv inspektora. Uputićemo predlog Vladi Srbije za povećanje broja inspektora i povećanje tehničke opremljenosti službi, kako bi se poboljšao njihov rad i efikasnost“, rekao je Ružić i istakao da će se sistemski pristupiti rešavanju ovih problema. Ministar je rekao da je namera da se upravo u ove poslove više uključe načelnici okruga, jer oni, kao predstavnici srednjeg nivoa vlasti imaju uvid i dodatna su spona između lokalnih samouprava i Ministarstva. Ružić je ukazao da u nekim upravnim okruzima radi samo po jedan zdravstveni i sanitarni inspektor, koji imaju veliku odgovornost jer brinu o zdravlju građana i to se, kazao je, mora menjati. Ružić je rekao da je namera Ministarstva da se načelnici okruga na pravi način stave u funkciju reforme javne uprave,kao i da se poboljša njihov status koji nije na zavidnom nivou od 2001. godine, kako u teritorijalnoj organizaciji, tako i u političkom smislu. Ministar je naglasio i da je u cilju efikasnijeg rada Koordinaciona komisija za inspekcijske službe potpisala sporazum sa prekršajnim sudovima, što će, kako je rekao, olakšati da prijave koje inspektori pišu budu ažurne, da ne zastarevaju i da proizvode pravno dejstvo. Tokom posete Užicu ministar se sastao i sa načelnicima upravnih okruga sa Kosova i Metohije sa kojima je razmatrao aktuelna pitanja.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE