Почетна / Вести / Грејање на биомасу

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • biomasa - Dragana Tončić - načelnik - OŠ "8. septembar" - Pirot - Pirotski upravni okrug - биомаса - Драгана Тончић - начелник - ОШ "8. септембар" - Пирот - Пиротски управни округ -

Фирма ГГЕ Еско Србија, Немачка развојна банка, ГИЗ и Савезно министарство за економску сарадњу Савезне Републике Немачке у сарадњи са локалном самоуправом, 7. новембра 2017. у Пројекту јавно – приватног партнерства реализовали су и  су пустили  у рад нову котларнице на биомасу у основној школи „8. септембар“.

Градоначелник Града Пирота са сарадницима пустио је у рад котларницу на биомасу, једну у низу које су од ове године направљене и за основне школе „Душан Радовић“ и „Свети Сава“, као и за средњу стручну млераску школу „Др. Обрен Пејић“ са домом за ученике. Заменом постојећих котлова на лож уље котловима на биомасу прешло се на еколошки чист енергент, „сечку“. Поред еколошког ефекта, остварује се и уштеда од око 30 посто. Овим пројектом и новим технологијама омогућује се директно и индиректно упошљавање радника из Пиротског округа. Свечаности је присуствола и начелница Пиротског управног округа, Драгана Тончић.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE