Почетна / Вести / Отварање аутопута до границе са Бугарском

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Aleksandar Vučić - Dragana Tončić - Milorad Dodik - Pirot - Zoran Babić - Zorana Mihajlović - Александар Вучић - Драгана Тончић - Зоран Бабић - Зорана Михајловић - Милорад Додик - Пирот -

У суботу 16. септембра 20017. отворена је свечано још једна деоница аутопута на Коридору 10 од Пирота до Димитровграда у дужини од 14,5 км.

Александар Вучић, председник Србије је свечано отворио ову деоницу, а свечаност је уприличио својим доласком и председник Републике Српске Милорад  Додик. Такође, делегацију су чинили и гости из земље и иностранства, потпредседница у Влади, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, в.д. директора предузећа „Коридори“, Зоран Бабић, представници локалних самоуправа Пиротског округа, начелница округа Драгана Тончић. Велики број грађана нашег краја дошао је на место догађаја, јер ово се чекало више од 50 година. Радове на овој деоници радило је предузеће „Трејс“, уз финансирање Европске банке за обнову и развој у висини од око 19,5 милиона евра. Ово је једна од најсавременијих деоница, с обзиром да у ванредним ситуацијама може да служи као аеродромска писта. Пуштањем овог дела аутопута показало се да се поштује динамика радова, а ту је и квалитет који је неспоран.

Овим путем повезаћемо Европу са Истоком, а задовољавајућа путна инфраструктура отвара и даљи екомонски раст кроз довођење нових инвеститора и улагача у нашу земљу.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE