Početna / Vesti / Otvaranje autoputa do granice sa Bugarskom

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Aleksandar Vučić - Dragana Tončić - Milorad Dodik - Pirot - Zoran Babić - Zorana Mihajlović - Aleksandar Vučić - Dragana Tončić - Zoran Babić - Zorana Mihajlović - Milorad Dodik - Pirot -

U subotu 16. septembra 20017. otvorena je svečano još jedna deonica autoputa na Koridoru 10 od Pirota do Dimitrovgrada u dužini od 14,5 km.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije je svečano otvorio ovu deonicu, a svečanost je upriličio svojim dolaskom i predsednik Republike Srpske Milorad  Dodik. Takođe, delegaciju su činili i gosti iz zemlje i inostranstva, potpredsednica u Vladi, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, v.d. direktora preduzeća „Koridori“, Zoran Babić, predstavnici lokalnih samouprava Pirotskog okruga, načelnica okruga Dragana Tončić. Veliki broj građana našeg kraja došao je na mesto događaja, jer ovo se čekalo više od 50 godina. Radove na ovoj deonici radilo je preduzeće „Trejs“, uz finansiranje Evropske banke za obnovu i razvoj u visini od oko 19,5 miliona evra. Ovo je jedna od najsavremenijih deonica, s obzirom da u vanrednim situacijama može da služi kao aerodromska pista. Puštanjem ovog dela autoputa pokazalo se da se poštuje dinamika radova, a tu je i kvalitet koji je nesporan.

Ovim putem povezaćemo Evropu sa Istokom, a zadovoljavajuća putna infrastruktura otvara i dalji ekomonski rast kroz dovođenje novih investitora i ulagača u našu zemlju.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE