Početna / Vesti / 35 godina SHMP

35 godina SHMP
13
sep
2017
  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Služba hitne medicinske pomoći u Pirotu osnovana je krajem septembra 1982. godine. Jučerašnja pokazna vežba na gradskom trgu bila je razlog za proslavu jubileja od 35 godina postojanja i rada u kontinuitetu.

Pokazna vežba koja se sastojala od tri segmenta nosila je naziv „Dobar timski rad – osnova spašenog života“. Prvi deo vežbe okupljenim sugrađanima predstavljen je kroz brzu intervenciju i spašavanje pacijenta na trgu bez svesti i osnovnih životnih funkcija. Drugi deo vežbe prikazao je spašavanje putnika iz automobila u saobraćajnoj nesreći, a u trećem delu učestvovali su potencijalni pacijent i spasioc  koji su ne medicinski obučeni, ali veoma slikovito predstavili davljenje hranom u restoranu i pružanje prve pomoći od nestručnog lica, a koja u datom trenutku spašava život.

Ovim veoma korisnim i kvalitetnim vežbama, služba hitne medicinske pomoći proslavila je svoj jubilej i pokazala da su svi zaposleni u službi profesionalci, obučeni da i u nemogućim situacijama priteknu u pomoć našim građanima. Pirotski upravni okrug im čestita na godišnjici sa željom da imaju što više pokaznih a ne stvarnih intervencija!

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE