Početna / Vesti / Sprovođenje mera populacione politike na jugu i istoku Srbije

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

U sali Nišavskog upravnog okruga, 30. avgusta 2017. u organizaciji Ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku u Vladi Republike Srbije, prof.dr. Slavice Đukić Dejanović sa saradnicima,  održan je sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava i načelnicima upravnih okruga na jugoistoku Srbije.

Tema sastanka bila je sprovođenje mera populacione politike u jedinicama lokalne samouprave za korisnike sredstava projekata na jugu i istoku Srbije.

Kabinet ministarstva bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku započeo je sa testiranjem mera populacione politike za 15 opština u Srbiji, od čega su 7 sa juga i istoka Srbije. Te opštine su Vlasotince, Gadin Han, Dimitrovgrad, Blace, Prokuplje, Crna Trava i Golubac. Projekti koje opštine sprovode su različiti i obuhvataju širok spektar mera, od onih usmerenih na podsticaj rađanja, preko podizanja zdravstvene kulture, podsticajnih mera za mlade parove za ostanak u mestu boravka.

Vlada Srbije, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić, izražava jasnu političku volju Vlade Srbije da svi zajedno učestvujemo u utvrđivanju aktivnosti i mehanizama u sferi populacione politike i povezivanju činilaca koji mogu da doprinesu afirmaciji porodice i roditeljstva.

Osnovni cilj i težnja ovog projekta je utvrđivanje normativnih aktivnosti, a sve u cilju prevencije negativnih demografskih trendova.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE