Početna / Vesti / RUŽIĆ U NIŠU SA NAČELNICIMA SVIH OKRUGA U SRBIJI

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Branko Ružić - MDULS - Branko Ružić - MDULS -

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić podvukao je danas u Nišu na sastanku sa načelnicima upravnih okruga Republike Srbije, da će nastojati da ojača njihovu ulogu kako bi se obezbedila bolja komunikacija republičke i lokalnih vlasti i bolja koordinacija rada poverenih poslova na lokalu.

„Vrlo dobro znam kakvu su ulogu načelnici imali u ranijim godinama i koliko mogu da pomognu u ostvarivanju zajedničkog cilja – da uprava postane pravi, profesionalni servis građana i privrede“, rekao je Ružić i dodao da je to uloga i obaveza ove države.

Nezadovoljni trenutnim stanjem u okruzima, nedovoljnom angažovanošću okruga u sprovođenju politika na lokalnom nivou, načelnici su istakli spremnost da u narednom periodu budu ozbiljni partneri i oslonac u radu na obezbeđivanju efikasnijih usluga građanima Srbije.

Ministar je istakao da je ta podrška posebno potrebna u primeni Zakona o inspekcijskom nadzoru, jer je neefikasna inspekcijska administracija sa dupliranim kontrolama, nejasnim zahtevima predstavljala direktan trošak za firme. Iako je Zakon već dao efekte, potrebno je da se usklade dalje aktivnosti kako bi se obezbedila veća transparentnost u radu svih inspekcijskih službi i bolja analiza rizika.

On je podvukao da će Ministarstvo imati fokus na uspostavljanju novog službeničkog sistema koji pokriva sve aspekte – od zapošljavanja, vrednovanja učinka, stručnog usavršavanja, ocenjivanja, sve do prestanka radnog odnosa.

„Očekujemo vašu proaktivniju ulogu, da brzo reagujete na probleme naročito u pogledu inspekcijskog nadzora, ali i eventualnog izraženog nezadovoljstva građana radom uprave na lokalu, ili sporog ili neodgovornog odnosa lokalne uprave prema građanima, javnosti ili medijima“, zaključio je ministar.

Preuzeto sa sajta MDULS: http://www.mduls.gov.rs/arhiva-saopstenja-jul-2017.php

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE