Početna / Vesti / Regionalni prostorni plan Regiona Južne i Istočne Srbije

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

U prostorijama Nišavskog upravnog okruga, 10. jula 2017. održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Prisutni su bili načelnici Pirotskog i Topličkog upravnog okruga, predstavnici lokalnih samouprava, kao i predstavnici urbanističkih preduzeća iz ova dva okruga.

Tema sastanka bila je priprema Izveštaja o ostvarivanju regionalnih prostornih planova na području Regiona Južne i Istočne Srbije za 2016. godinu. U skladu sa članom 58. Zakona o planiranju i izgradnji i članom 81. Pravilnika o sadržini, načinu i postupku izrade dokumenata prostornog i urbanističkog planiranja, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u obavezi je da Vladi Republike Srbije koja je donela program implementacije regionalnog prostornog plana podnosi godišnje izveštaje o ostvarivanju prostornog plana.

Cilj sastanka je da se obezbedi ažurnost i saradnja sa Ministarstvom sa jedne strane i obrađivača izveštaja sa druge strane sa potrebnim imputima, a sve u cilju sagledavanja promena i razvojnih trendova u obuhvaćenom prostoru Republike Srbije.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE