Почетна / Вести / Дан општине Бела Паланка

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

У холу Центра за културу, 05. јула 2017. обележен је дан општине Бела Паланка.

Добродошлицу гостима је пожелео председник Скупштине Општине Александар Пејчић, а затим се присутнима обратио председник Општине Бела Паланка, Горан Миљковић.

Он је истакао да је овај део Србије био неправедно запостављен, али девастирана општина каква је Бела Паланка добила је шансу кроз браунфилд и гринфилд инвестиције да се до краја године упосле нових 250 радника. Ова нова радна места, кроз нову фабрику текстила даће нови економски статус општини. План је да се до 2018. године отворе за нове послове још 350 радних места, што ће умногоме променити слику ове општине Пиротског округа.

На свечаној академији је додељена повеља Светог Никите Ремизијанског председнику Републике Србије Александру Вучићу. Ово престижно признање, у име председника, примио је шеф кабинета председника, Никола Селаковић, захвалио се у његово име и пренео честитке свим грађанима општине честитајући им празник. Иначе, признање се додељује за изузетан допринос у развоју Беле Паланке, за који је у предходном периоду председник и најзаслужнији својом визионарском политиком, храбрим и мудрим потезима. Обећање дато на недељи Владе у Нишу да ће се акценат на развој јужне Србије ставити, овим је и потврђено.

„Никита Ремизијански“ – Свети Никита био је хришћански светитељ, епископ ремизијански по коме је и град добио име, Ремизијана, данашња Бела Паланка.

Манифестација је употпуњена пригодним културно – уметничким програмом.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE