Početna / Vesti / Dan opštine Bela Palanka

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

U holu Centra za kulturu, 05. jula 2017. obeležen je dan opštine Bela Palanka.

Dobrodošlicu gostima je poželeo predsednik Skupštine Opštine Aleksandar Pejčić, a zatim se prisutnima obratio predsednik Opštine Bela Palanka, Goran Miljković.

On je istakao da je ovaj deo Srbije bio nepravedno zapostavljen, ali devastirana opština kakva je Bela Palanka dobila je šansu kroz braunfild i grinfild investicije da se do kraja godine uposle novih 250 radnika. Ova nova radna mesta, kroz novu fabriku tekstila daće novi ekonomski status opštini. Plan je da se do 2018. godine otvore za nove poslove još 350 radnih mesta, što će umnogome promeniti sliku ove opštine Pirotskog okruga.

Na svečanoj akademiji je dodeljena povelja Svetog Nikite Remizijanskog predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. Ovo prestižno priznanje, u ime predsednika, primio je šef kabineta predsednika, Nikola Selaković, zahvalio se u njegovo ime i preneo čestitke svim građanima opštine čestitajući im praznik. Inače, priznanje se dodeljuje za izuzetan doprinos u razvoju Bele Palanke, za koji je u predhodnom periodu predsednik i najzaslužniji svojom vizionarskom politikom, hrabrim i mudrim potezima. Obećanje dato na nedelji Vlade u Nišu da će se akcenat na razvoj južne Srbije staviti, ovim je i potvrđeno.

„Nikita Remizijanski“ – Sveti Nikita bio je hrišćanski svetitelj, episkop remizijanski po kome je i grad dobio ime, Remizijana, današnja Bela Palanka.

Manifestacija je upotpunjena prigodnim kulturno – umetničkim programom.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE