Početna / Vesti / Rad republičkih inspekcijskih službi za drugi kvartal 2017.

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • inspekcije - Pirotski upravni okrug - inspekcije - Pirotski upravni okrug -

Danas je u prostorijama Pirotskog upravnog okruga održana redovna konferencija za novinare za drugi kvartal 2017.

Rad inspekcijskih službi čiji se inspektori ne oglašavaju javnosti prezentovala je načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić.

Ovaj kvartal karakteriše pojačan inspekcijski nadzor, ali, na sreću, bez većih problema u radu i nepravilnosti.

Rezultate rada poljoprivredne, turističke, ekološke i veterinarske inspekcije prezentovala je načelnica. U njihovom delokrugu rada nije bilo većih nepravilnosti, inspekcijski nadzori su vršeni u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru, kako po predstavkama građana, tako i preventivno i savetodavno.

Pored šefova inspekcija koje se oglašavaju, inspekcije rada, tržišne i sanitarne, gost na konferenciji je bio načelnik sektora zdravstvene inspekcije u Nišavskom upravnom okrugu, doktor Goran Stamenković. Kako je u poslednjim danima juna meseca okrug ostao bez zdravstvenog inspektora, načelnik je izneo rezultate rada zdravstvene inspekcije. Ni ovde nije bilo većih nepravilnosti, kontrolisana su porodilišta u našem okrugu, kao i radno vreme lekara i medicinskih sestara kako u državnom, tako i u privatnom sektoru.

Aleksandar Popović, šef inspekcije rada rekao je da je na području našeg okruga bilo 116 radnika na „crno“, koji nisu bili prijavljeni na obavezno socijalno i penziono osiguranje, pa je posle intervencije inspekcije njih 113 sklopilo ugovor o radu sa poslodavcem. Kontroliše se rano vreme na gradilištima u vremenu od 11 do 16 časova zbog ekstremno visokih temperatura za rad na otvorenom.

Leposava Veljković, šef sanitarne inspekcije je rekla da se vrši kontrola objekata za proizvodnju i promet hrane, u poslastičarama, hotelima, kafanama, bolničkoj kuhinji i da je tom prilikom uzeto 336 briseva od kojih su 5 bila neispravna.

Što se tiče rada tržične inspekcije, šef Slobodan Todorović izneo je podatke o broju kontrola kako u prodajnim objektima, tako i na pijaci što se tiče duvan, rezanog i proizvoda od duvana. Kontrolisani su proizvodi bez akciznih markica, a većih nepravilnosti u radu nije bilo u ovom periodu.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE