Početna / Aktuelno / „Ka boljoj demografskoj budućnosti Srbije“

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - SANU - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - SANU -

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, 27. februara 2017. održana je konferencija pod nazivom „Ka boljoj demografskoj budućnosti Srbije“, a u organizaciji Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, Srpske akademije nauka i umetnosti i Centra za demografiju Instituta društvenih nauka.

U svečanoj sali SANU okupili su se najveći stručnjaci iz ove oblasti koji su pokušali da daju odgovore na aktuelna pitanja koja su u vezi sa prevencijom negativnih efekata demografskih kretanja. Vlada Republike Srbije je pri ovom ministarstvu formirala i Savet za populacionu politiku i na taj način pokazala čvrstu političku volju da započne sa rešavanjem ovog izuzetno velikog problema koji ima dalekosežne posledice. Savetom predsedava premijer, a članovi Saveta su ministri čiji resori tretiraju određene segmente populacione politike, ali i predstavnici relevantnih institucija: SANU, Institut društvenih nauka, Komesarijat za izbeglice i migracije i Republički fonda za statistiku.


Ovo je samo bila inicijalna konferencija koja treba da pokaže i dokaže koliko su svi segmenti društava spremni da se uključe u ovu važnu temu.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE