Početna / Obaveštenja / Vanredna sednica okružnog štaba za vanredne situacije

 • Urednik
 • 0 Views
 • 0 komentara
 • Nema tagova

U prostorijama PUO, 11.01.2017. sa početkom u 12 sati održana je vanredna sednica okružnog štaba za vanredne situacije. Dnevni red sednice je bio sledeći:

 1. Vanredna situacija u opštini Dimitrovgrad
 2. Stanje u Pirotskom okrugu posle obilnih snežnih padavina i niskih temperatura,
 • – Prohodnost putnih pravaca i stanje u naseljenim mestima
 • – Stanje vitalnih infrastrukturnih objekata
 • – Zdravstvena zaštita stanovništva ( epidemija gripa )
 • – Aktivnosti Crvenog krsta
 1. Razno

– Migranti

Iscrpnim izveštajima, komandanti opštinskih i gradskog štaba za vanredne situacije obratili su se članovima okružnog štaba o situaciji u svojim sredinama. Kako je u opštini Dimitrovgrad na snazi vanredna situacija od 10.01.2017., izveštaj predstavnika je i bio najduži.

Ostali članovi okružnog štaba su se svako iz delokruga svog rada izjasnili o trenutnoj situaciji u Pirotskom okrugu.

Zaključci sa vanredne sednice su:

 1. Prohodnost putnih pravaca je dobra, kako u gradskim, tako i u prigradskim i seoskim delovima. Do najudaljenijih mesta su se putari probili do stanovništva, tako da za sada ne postoje problemi u snabdevanju osnovnim životnim namirnicama.
 2. Svi infrastrukturni objekti nesmetano rade i ne postoje problemi u pribavljanju energenata kao i u njihovoj daljoj emisiji.
 3. Epidemija gripa je proglašena na teritoriji celog okruga, u opštini Dimitrovgrad i Babušnica đaci nisu krenuli u školu po ranije predviđenom planu i programu.
 4. Crveni krst ima dovoljne zalihe hrane, kao i gotove pakete za najugroženije stanovništvo. Uredno je snabdevanje hranom i u prihvatnim centima.
 5. Na teritoriji PUO postoje 3 punkta za prihvat migranata, kojima je pružena adekvatna zdravstvena zaštita. Hrana im se distribuira iz Crvenog krsta i to po 3 obroka dnevno.

U ovom trenutku, opštinski i gradski štab za vanredne situacije nema potrebu za angažovanjem okružnog štaba za vanredne situacije.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE