Početna / Aktuelno / Rad republičkih inspekcijskih službi za poslednji kvartal 2016.

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

U prostorijama Pirotskog upravnog okruga, 27.12.2016. održana je redovna konferencija za novinare o radu republičkih inspekcijskih službi za poslednji kvartal 2016. u PUO.  Prezentaciju rada inspektora koji se ne oglašavaju ka medijima predstavila je načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić.

Republički zdravstveni inspektor je za dati period vršio redovne i vanredne kontrole i to u Opštoj bolnici Pirot, Domu zdravlja Pirot, Domu zdravlja Bela Palanka, Apotekarskoj ustanovi, kod privatnih stomatoloških ordinacija… i bez uočenih nepravilnosti u radu.

Ekološka republička inspekcija je vršila pregled iz oblasti Zakona o zaštiti životne sredine, Zakona o upravljanju otpadom, Zakonu o zemljištu i Zakonu o zaštiti prirode.

Veterinarska inspekcijska služba radila je takođe redovne i preventivne kontrole, kao i upozorenja na pojavu Avijarne influence kod divljih ptica koja se pojavila oko Koviljskog rita i Ludoškog jezera u Vojvodini. Vrši se i redovna vakcinacija živine protiv atipične kuge živine.

Turistička inspekcija je radila savetodavne i preventivne kontrole zajedno sa tržišnom i sanitarnom inspekcijom.

Poljoprivredna i vodna inspekcija kontrolisala je ispunjenost uslova za ostvarivanje podsticajnih sredstava, kao i kontrolu vina, jakih alkoholnih pića i piva u maloprodajnim i ugostitenjskim objektima.

Zaštitu od štetnog dejstva vode, korišćenje vode i zaštitu voda kontrolisala je vodna inspekcija.

Šef tržišne inspekcije, Slobodan Todorović istakao je da su inspektori u predhodnim danima otkrili izvesnu količinu kafe nepoznatog proizvođača u krivotvorenim Gran kesicama za kafu, kao i Rubinov vinjak i Gorki list bez akciznih markica.

Aleksandar Popović, šef inspekcije rada izneo je podatak da je u ovoj godini, ova služba otkrila 143 neprijavnjena radnika, a da je od toga 141 dobio ugovor o radu, kao i da je ova godina prošla bez tragičnih događaja u PUO.

Ispred sanitarne inspekcije, rezultate je iznela šefica ove službe, Leposava Veljković, gde je obavnjena kontrola u 51 objektu i uzeta 130 brisa.

Sledeće obraćanje javnosti o radu republičkih inspekcijskih službi biće posle prvog kvartala 2017.

Svim građanima Pirotskog okruga srećne predstojeće praznike žele zaposleni u ovoj instituciji!

 

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE