Почетна / Сарадња / Скупштина Eурорегиона Нишава

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Скупштина Еурорегиона Нишава одржана је 09. децембра 2016. у општини Димитровград, са свим представницима, чланицама овог удружења.

Представници Пиротског округа, три општине и град Пирот са српске стране и представници Софијске области, шест општина, са бугарске стране. Тема Скупштине била је „Нови почетак“, а рад исте је отворио координатор Еврорегиона Нишава, господин Видојко Панајотовић.

После уводне речи помоћника општине Димитровград, као домаћина скупа, присутнима се обратила госпођа Росица Иванова, начелница Софијске области, као госпођа Драгана Тончић, начелница Пиротског управног округа. После усвојеног дневног реда, таксативно, расправљало се о свим тачкама, потврдивши верификацију мандата члановима Скупштине Еурорегион Нишава, копреседнику, регионалним координаторима. Уприличена је и презентација и нова организациона структура и рад Еврорегиона Нишава од стране професора, господина Владице Тошића, председника УГ Понишавље.

Једногласно је донета одлука да ово удружење које фигурише од 2005. треба учврстити активнијим укључењем локалних самоуправа које су и чланице, како би се постигла већа одрживост, ефикасност и корисност за све. Акценат треба ставити на сарадњу и рад на регионалним пројектима, као и на успостављању универзитетске и научно – истраживачке сарадње. Формирањем пројектних и правних тимова употпунило би и оправдало постојање Еврорегиона Нишава.

На крају, потписано је и писмо о намерама о успостављању нове организационе структуре и институционалне еурорегиналне сарадње општина чланица Еурорегиона Нишава.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE