Početna / Saradnja / Skupština Euroregiona Nišava

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Skupština Euroregiona Nišava održana je 09. decembra 2016. u opštini Dimitrovgrad, sa svim predstavnicima, članicama ovog udruženja.

Predstavnici Pirotskog okruga, tri opštine i grad Pirot sa srpske strane i predstavnici Sofijske oblasti, šest opština, sa bugarske strane. Tema Skupštine bila je „Novi početak“, a rad iste je otvorio koordinator Evroregiona Nišava, gospodin Vidojko Panajotović.

Posle uvodne reči pomoćnika opštine Dimitrovgrad, kao domaćina skupa, prisutnima se obratila gospođa Rosica Ivanova, načelnica Sofijske oblasti, kao gospođa Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga. Posle usvojenog dnevnog reda, taksativno, raspravljalo se o svim tačkama, potvrdivši verifikaciju mandata članovima Skupštine Euroregion Nišava, kopresedniku, regionalnim koordinatorima. Upriličena je i prezentacija i nova organizaciona struktura i rad Evroregiona Nišava od strane profesora, gospodina Vladice Tošića, predsednika UG Ponišavlje.

Jednoglasno je doneta odluka da ovo udruženje koje figuriše od 2005. treba učvrstiti aktivnijim uključenjem lokalnih samouprava koje su i članice, kako bi se postigla veća održivost, efikasnost i korisnost za sve. Akcenat treba staviti na saradnju i rad na regionalnim projektima, kao i na uspostavljanju univerzitetske i naučno – istraživačke saradnje. Formiranjem projektnih i pravnih timova upotpunilo bi i opravdalo postojanje Evroregiona Nišava.

Na kraju, potpisano je i pismo o namerama o uspostavljanju nove organizacione strukture i institucionalne euroreginalne saradnje opština članica Euroregiona Nišava.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE